3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2017 Τεράστια η επιτυχία του 2ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τσιπουρογευσιγνωσίας Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το π. Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο cafe bar Bouquillon της πόλης μας, όπου σε μιά πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, με μουσική, τραγούδι και χορό, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί).

Πρόκειται για μιά πολύ όμορφη εκδήλωση ερασιτεχνών τσιπουροπαραγωγών της περιοχής μας, η οποία τείνει να γίνει θεσμός, μιά που το καταπληκτικό τσίπουρο της Καστοριάς, ένα παραδοσιακό προϊόν, στο οποίο ασχολούνται και πολλοί νέοι, αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Οι συμμετέχοντες φέτος στο πρωτάθλημα αυτό ανήλθαν στους 17 (πέρσι συμμετείχαν 13) και έγινε ένας διαγωνισμός γεύσης, αρώματος και διαύγειας, ενώ για πρώτη φορά φέτος έγινε και διαγωνισμός καλύτερης εμφάνισης μπουκαλιού.

Σε όλους δε τους συμμετέχοντες ερασιτέχνες τσιπουροπαραγωγούς, δόθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό για οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Καστοριάς.

Τα βραβεία του τσιπουροδιαγωνισμού που δόθηκαν στους νικητές, ήταν, η χρυσή τάπα για τον 1ο νικητή, ο φελλός για τον 2ο και το καπάκι για τον 3ο νικητή.

Μετά την πολύ δύσκολη όντως ψηφοφορία, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας όλων των τσίπουρων, η οποία ξεκίνησε στις 3 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 8 μ.μ., αναδείχθηκαν οι πάρακάτω νικητές:

ΟΙ 3 ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

1η θέση

Αναγνώστου Σάκης (δείγμα 1 – γράδα: 19/διπλόβραση – ποικιλία: Syrah/Merlot/Μοσχάτο Αμβούργου) 716 βαθμοί.

2η θέση

Δήμζας Βασίλης/Παύλος Σιούτκας/Σπυρόπουλος Ντίνος/ Λάγγας Σάκης (δείγμα 12 – γράδα: 18,5/διπλόβραση – ποικιλία: Μοσχάτο/Ροδίτης) 646 βαθμοί.

3η θέση

Βελέντζας Αντώνης – Πανίδης Παναγιώτης (δείγμα 10 – γράδα: 18,8/διπλόβραση – ποικιλία: Syrah/Merlot/Μοσχάτο Αμβούργου) 627 βαθμοί.

ΟΙ  3 ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ

1η θέση

ΚΥΡΙΑΖΟΣ ΦΙΛ./ΤΡΑΣΙΑΣ ΒΑΓ./ΜΑΤΣΑΚΙΔΗΣ ΑΠ. (725 βαθμοί.)

2η θέση

ΤΖΗΜΑΣ Κ./ΚΟΥΜΠΑΝΗΣ ΤΑΣ. (699 βαθμοί.)

3η θέση

ΔΗΜΖΑΣ ΒΑΣ./ΣΙΟΥΤΚΑΣ Π./ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤ. (688 βαθμοί)

Είστε Τσιπουροπαραγωγός; Θέλετε να πάρετε μέρος;

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Want Something Extra?